جشنواره توليدات استانى فرصتى براى ترسيم چشم انداز هنر كشور است


داور بخش گرافيك دومين دوره جشنواره توليدات استانى حوزه هنرى گفت: جشنواره توليدات استانى مى تواند فرصتى را فراهم كند تا نقشه و راه آينده جشنواره ترسيم شود و از اين طريق نتايج خوبى حاصل شود.
احمد آقاقليزاده با بيان اين مطلب افزود: آثار كلا خارج از حد جشنواره ها بود، در فستيوال ما انتظار ديدن آثارى را داريم كه از نظر آكادميك داراى جنبه هاى هنرى باشند و به نوعى نقطه قوت آثار هنرمندان باشند. البته اين مشكل مختص جشنواره توليدات استانى نيست و معضلى است كه در سراسر كشور و در همه جشنواره ها با آنها مواجه هستيم.
وى اظهارداشت: بهتر است براى آثار اين بخش در جشنواره ها طور ديگرى برخورد شود مثلا فرصتى براى برگزارى كلاس براى توليد اثر پيش از جشنواره فراهم شود و يا فرصتى براى اينكه داوران آثار را ببينند و براى تصحيح به هنرمندان باز گردانند.
آقاقليزاده ادامه داد: از طرفى ديگر نياز است تا استادان برجسته در شهرستان ها كارگاه داشته باشند، تا كارها بهتر شود. جشنواره ها بايد بتوانند براى برگزار كنندگان نتايج خوبى را به بار بياورند جشنواره استانى محصول و نمايشگاهى است كه نتيجه كارهاى استان ها را نشان مى دهد. اگر ضعيف باشد يعنى عملكرد حوزه هنرى ضعيف بوده است، اما حوزه هنرى مى توانند با ترفندهايى هنرمندان و آثار خوبى را جذب كنند.
وى بيان كرد: همه اين موارد مستلزم اين است كه طى يك سال كلاس هايى براى هنرمندان بگذارند. ورك شاپ ها سه ماه يكبار تداوم داشته باشند و محصولات جشنواره به جايى برسد كه بشود حاصل آن را به كتاب تبديل كرد.
آقاقليزاده درباره تفاوت رشته هنرى گرافيك با ساير رشته ها گفت: ساير هنرها چارچوب مشخصى دارند كه هنرجو آنها را مى آموزد و بعد مى تواند با كمى تنوع و نو آورى اثر هنرى خود را توليد كند، ولى گرافيك اين طور نيست.استاد نمى تواند يك تركيب محدود را در ذهن شاگردش جا بدهد، بنابراين از همان مراحل ابتدايى تقربيا يك كار ذوقى است.
وي در ادامه افزود: دامنه گرافيك خيلى گسترده تر ا ز ساير هنرهاست و نياز به مطالعه دقيق و اشراف به فرهنگ اخبار سياست و وقايع جهان معاصر دارد. يك گرافيست خوب بايد حتى فرهنگ عاميانه منطقه را بشناسد و آرشيو غنى داشته باشد. در حالى كه در ساير رشته هاى هنرى نياز چندانى به اين موارد نيست.
آقاقليزاده اظهارداشت: اشكال گرافيك امروز جامعه ما مربوط به دانشكده هاست. هم اكنون دانشكده هاى بسيارى ايجاد شده اند كه استاد هاى خوبى ندارند و اغلب كسانى كه در انجام گرافيك ضعيف تر هستند جذب بخش آموزش شده اند و دانشجويانى را تربيت مى كنند كه توان كشيدن ابتدايى ترين طرح ها را ندارند.
داور بخش گرافيك دومين دوره جشنواره آثار و توليدات مراكز استانى حوزه هنرى در پايان خاطر نشان كرد: حوزه هنرى مى تواند در مراكز خود براى هنرمندان جوانى كه تحت پوشش دارد اقدامات زيرساختى انجام دهد و از اين طريق بر روند گرافيك كشور تاثير بگذارد.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره